Erik Ahlgren

Skulptör

För mig har alltid den mänskliga gestalten varit designens grund. Inte bara att alla våra prylar utgår ifrån de mänskliga måtten, utan även vår referens grund avseende uttryck, proportioner och ideal. Att försöka fånga förstå den mänskliga gestalten har alltid fascinerat mig. Det är också ganska märkligt hur en liten skulptur kan skapa en alldeles speciell känsla i ett rum beroende på dess uttryck (redan de gamla grekerna hade koll på detta). Att få arbeta med händerna och känna formen bli till under mina fingrar, istället för i ett 3D-program ger också en enorm tillfredsställelse och fungerar verkligen som ett balsam för själen. 

I studion
Work in progress
T610 apex
T610 & Kronaby Apex (Design Erik Ahlgren)

Att sadla om

”Om man inte vågar ta klivet, kommer drömmen endast förbli en hägring i fjärran.” (Erik Ahlgren)

Efter att under 23 år jobbat som designer/designchef på stora multinationella konsumentelektronikföretag, öppnade sig plötsligt en möjlighet som helt enkelt var för bra för att låta gå om intet. Detta var startskottet för att börja jobba med det jag älskar mest, vilket också kanske är den mest självutlämnande och största utmaningen hittills i min karriär. Att bygga upp en plattform för mig själv och andra handplockade lokala konstnärer kändes väldigt självklart redan från start.  Jag hoppas verkligen att du hittar något verk som du gillar här!

Erik Ahlgren

T610 apex
T610 & Kronaby Apex (Design Erik Ahlgren)

Per Olsson

Landskapsfotograf

Med fascination för ljuset i norr och till  färgerna under årets mörkare perioder, beger sig Per från sin hemmabas i Lomma ut på fotoexkursioner  till både till när och fjärran.

“Att vara utomhus, anpassa sig till tuffa väderförhållanden,  försöka uppnå bästa möjliga resultat och kvalitet när man tar bilder är både utmanande och spännande. Det är det jag älskar mest med att fotografera landskap. Jag dras till kusten och att vara i nära kontakt med det oförutsägbara och ibland farliga havet”.  

Magiska platser

“De senaste åren har min passion för Landskapsfotografering tagit mig till många magiska platser. För mig är detta det ultimata sättet att skapa och att samtidigt vara en del av naturen. Jag hoppas att mina bilder kan förmedla en liten del av naturens storslagenhet till dig som betraktare”. 

Per Olsson

sv_SESvenska
%d bloggare gillar detta: